• Praga, o capitala europeana ce merita vizitata!

   

  Praga, este capitala Cehiei, un oras extrem de frumos si de important totodata. In Praga au loc numeroase evenimente culturale si isi au sediul cateva institutii de cultura ceha, cum ar fi: Teatrul National, Opera de Stat, Muzeul National, Biblioteca Nationala, etc. Este un important centru cultural european, iar dintr-un city break Praga avem foarte multe lucruri de vazut si de, descoperit.

   

  Vara trecuta am fost intr-un city break Praga Travelsolutions alturi de cativa prieteni de-ai mei dornici de calatorii ca si mine si am fost surprinsa sa vad cate lucruri interesante se gasesc acolo, iar din pacate foarte putini au vorbit despre ele si le-au catalogat ca fiind obiective turistice de mare importanta, care merita vazute. Printre aceste obiectiva se numara: Ceasul Astronomic, Podul Carol, Castelul Praga, Catedrala Sfantul Vit, Muzeul National, Turnul de televiziune Žižkov, Metronomul din Praga si lista continua, acestea fiind doar o parte din multitudinea de obiective turistice pe care Praga le detine. Am fost de-a dreptul fascinati de superbele locuri pe care le-am vizitat, iar istoria orasului este una foarte interesanta si plina de actiune.

   

  Obiectivul turistic care m-a atras cel mai mult si a carui poveste m-a impresionat cel mai tare este cea a Ceasului Astronomic care in fiecare ora, la fix se deschide o fereastra prin care ies cei 12 apostoli, acest moment fiind denumit „Mersul Apostolilor”, apoi un cocos de aur anunta ora, iar clopotele ceasului incep sa bata, aceasta procesiune fiind insotita de miscari ale unor marionete precum: saracul care cerseste, turcul care canta la flaut si imaginea vanitatii care se uita in oglina. Cadranul ceasului astronomic infatiseaza planetele in miscarea lor, astrii ceresti, semnele zodiacale, dar si stelele astfel incat putem descifra ce zi a anului este si ce ora a zilei. Ceasul Astronomic starneste mereu curiozitatea turistilor din Piata Veche si le ofera un adevarat spectacol in fiecare ora, etalandu-si toate mecanismele de la Mersul Apostolilor pana la cocosul de aur. Tot ceea ce acest ceas face din ora in ora putem spune ca este o poveste sau un mesaj pe care il transmite intr-un timp foarte scurt, dar intr-un mod unic ce aduce foarte multe emotii in sufletele noastre.

   

  In acest city break Praga mi-a placut foarte mult, m-am simtit foarte bine, cultura si civilizatia acestui oras este una foarte frumoasa si de interesanta, iar multitudinea obiectivelor turistice te face sa nu te mai saturi de vizitat si sa-ti doresti sa explorezi fiecare coltisor. Podul Carol si Centrul Vechi sunt atat de impresionante seara, mai ales podul care este luminat foarte frumos si se reflecta in raul Vltava, este chiar un loc plin de romantism si de liniste sufleteasca. Intreg orasul iti da o stare de bine si iti creaza impresia ca pentru momente raul, grijile, problemele si alte lucruri ce ne indispun nu mai exista in viata noastra. De aceea recomand sa mergeti si sa vizitati Praga, un city break Praga prinde bine tuturor, celor pasionati de calatorii, de istorie, dar si celor care isi doresc sa uite pentru cateva zile de stresul si de problemele cotidiene ce ne insotesc la fiecare pas. 


 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :