• Mituri despre aer conditionat

   

  Odata cu trecerea anilor omul s-a adaptat noilor tehnologii. Una din tehnologiile secolului 20 a fost aer conditionat. Acesta este util in anotimpul cald, desi sunt aparate de aer conditionat si cu functie de incalzire, util iarna.

  Un aparat de aer conditionat face atmosfera dintr-o incapere sau autovehicul ideala pentru om, dar si pentru animale. Cu un aparat de acest gen poti scapa de aerul irespirabil, de mirosul de transpiratie in exces.

  Desi multi considera utilizarea unui aer conditionat extrem de buna, sunt unii carcotasi care nu agreaza notiunea de a locui sau lucra intr-o incapere dotata cu un astfel de aparat. Acestui gen de persoane ii este frica sa nu raceasca. Insa daca se foloseste aparatul in conditii de siguranta si fara a se face exces, atunci utilizarea acestuia nu are de ce sa fie un pericol pentru sanatate. Doctorii chiar recomanda ca persoanele cardiace sau astmatice sa se foloseasca de un aer conditionat deoarece ii ajuta asa cum un medicament nu poate. Cardiacii pot evita raul facut de caldura in exces, iar astmaticii pot prevenii alergiile datorita faptului ca aparatul elimina praful sau orice altceva ar putea provoca astmul.

  Pentru ca un aer conditionat sa nu fie considerat un pericol pentru sanatate, acesta trebuie curatat periodic. Acest lucru este valabil si pentru aparatul cu care este dotat autoturismul. Astfel organismul nu va fii supus unui tratament daunatori cu microorganisme, praf sau alte bacterii ce pot provoca raceli sau alte boli ale tractului respirator.

  Datorita faptului ca au fost inventate si aparatele de aer conditionat cu functie de incalzire, omul modern nu mai utilizeaza energie pentru a se incalzi. De aceea au aparut date statistice conform carora folosirea de aer conditionat provoaca obezitate. Insa acest fapt este legat numai de faptul mentionat mai sus, si anume acela ca omul nu mai utilizeaza energie pentru a se incalzi sau raci (pe timpul verii).

  La inceput, aparatul de aer conditionat folosea ca agent refrigerant o substanta ce, conform informatiilor din acea vreme, afecta stratul de ozon si temperatura interna a pamantului. Insa cu trecerea timpului s-au facut cercetari si s-a ajus la concluzia ca trebuie modificata compozitia chimica pentru ca agentul refrigerant sa nu aiba un efect nociv asupra mediului inconjurator. In aceste momente aparatele de aer conditionat folosesc un agent refrigerant de calitate, ce protejeaza mediul inconjurator, dar si omul si animalele.

  Tinand cont ca aparatul de aer conditionat de la www.climatizaretermice.ro a fost inventat cu un scop mult mai ingust, putem spune ca este o inventie ce a acaparat lumea moderna intru-totul. Aproape fiecare locuinta sau birou are cel putin un aer conditionat, iar omul s-a obisnuit destul de bine cu acest aparat. Iar modul de trai a avut mai multe beneficii datorita acestei inventii.

  Putem spune ca detinerea unui aparat de aer conditionat nu mai poate fii considerat un lux, ci o necesitate. Mai ales daca ne gandim ca in fiecare an temperatura globala pe timpul verii este in crestere.

   


 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :